Atende

opis projektu

Biuro zlokalizowane jest w kompleksie Koneser, w budynku o loftowym, postindustrialnym charakterze, nawiązującym do stylistyki architektury przemysłowej. Zaaranżowane zostało na ostatniej kondygnacji budynku, która sama w sobie stanowiła duży potencjał aranżacyjny z uwagi na odkrytą, stalową konstrukcję dachu. Był to także jedno z wyzwań w rozwiązaniu powierzchni, tak aby utrzymać loftowy charakteru wnętrza jednocześnie tworząc wygodne miejsce pracy,  wpisanie się w charakter budynku. Jednocześnie w tworzeniu koncepcji należało dążyć do pokazania poprzez sposób aranżacji wnętrz, charakteru firmy, będącej w ścisłej czołówce firm w branży IT w Polsce.

 

Ostania wysoka kondygnacja budynku z odkrytą konstrukcją stanowiła także wyzwanie w rozwiązaniu przestrzeni pod kątem akustyki. Na przeważającej powierzchni  biura zastosowane zostały podwieszane, sufitowe elementy akustyczne nadające wnętrzu indywidualny, dynamiczny charakter jednocześnie poprawiając akustykę. Wysypy sufitowe zostało dodatkowo podkreślone lampami, które tworzą na suficie ciekawy „świetlny rysunek”. Kolorystyka biura nawiązuje do kolorystyki firmy. W aranżacji zastosowano wysokiej jakości produkty wykończenia wnętrz z dbałością o poszczególne strefy biura będące czasem zupełnie odrębnie traktowane z uwagi na odmienny ich charakter. Ze szczególną dbałością potraktowana została Strefa Zarządu, podkreślając wysoką jakość jaką przedstawia sobą marka Atende. Również strefy socjalne pracowników przewidziane do relaksu i wypoczynku otrzymały swój odrębny charakter,  o luźnej stylistyce z malowanymi grafikami na ścianach, nietypowymi siedziskami z trawy i oświetleniem w formie szklanych balonów.

Data
Kategoria
case study