Alfa Laval

opis projektu

Alfa Laval

 

Dotychczasowa powierzchnia biurowa firmy Alfa Laval zaaranżowana była w ciepłym klimacie, gdzie wiodącym materiałem były drewniane okładziny ścian i drewniane sufity. Na pierwszym spotkaniu Klient wyraził chęć, aby przy rewitalizacji powierzchni przewidzieć radykalną zmianę wyglądu i odejścia od ciężkich, drewnianych wykończeń.

Nowe biuro zostało zaaranżowane w sposób minimalistyczny z przeważającym kolorem białym i czarnym, ale ciepłe szarości wykładziny Milliken, nietypowe zabudowy, ciekawe wykończenia ścian (tapety, mech, malowana sklejka) oraz sufit akustyczny Arktura stworzyły całkiem nowe i niepowtarzalne wnętrze.

W tym projekcie mieliśmy też okazję, by zastosować rozwiązania zwiększające codzienny komfort użytkowników biura – stanowiska pracy zostały wyposażone w wysokiej jakości meble pracownicze, w tym elektrycznie regulowane biurka i ergonomiczne fotele.

 

 

 

Data
Kategoria
case study