Nowa Era

opis projektu

Nasza pracownia miała przyjemność przygotowywać zmianę aranżacji wnętrz firmy Nowa Era, największego w Polsce wydawnictwa edukacyjnego. Zadanie jakie zostało przed nami postawione było dość dużym wyzwaniem, gdyż firma której powierzchnia do tej pory funkcjonowała w układzie gabinetowym postanowiła zmienić ją na układ open plan.

 

Aranżując otwarte przestrzenie cały czas musieliśmy pamiętać o przyzwyczajaniu pracowników do pracy w pokojach. Dlatego też na otwartej przestrzeni pracowniczej pojawiło się dużo przegród, które miały podzielić powierzchnię na mniejsze, sprzyjające pracy wymagającej dużej koncentracji i skupienia. I tutaj, jak przy okazji innych aranżacji ważne było zaprojektowanie pomieszczeń typu budki telefoniczne, dzięki którym pracownicy mogą bez skrępowania przeprowadzać rozmowy lub odciąć się od otoczenia przy wykonywaniu zadań wymagających wyjątkowego skupienia. Całe biuro zostało zaaranżowane w ciepłym klimacie. Meble z drewnopodobnymi elementami, dużo zieleni, wykładzina w ciepłym odcieniu szarości i beżu, zielone wstawki (wykładzina, ściany z okładziną z mchu) stworzyły przestrzeń przytulną i przyjazną. Pomimo wcześniejszych obaw aranżacja została przychylnie przyjęta przez pracowników.

Data
Kategoria
case study